Najnovije

ALBANAC SVEDOČIO U HAGU: Tri puta tučen i izboden - kidnapovali ga pripadnici OVK!

Bivši aktivista Demokratskog saveza Kosova Imer Imeri priznao je pred Specijalnim sudom da je doživeo torturu od zvaničnika OVK tokom rata, prenosi Koha.
Šiptarija...

Šiptarija...

On je u ponedeljak rekao da je, dok je bio zatočen u Čahanu u Krumi u Albaniji od 12. aprila do 20. juna 1999. godine, pretučen tri puta i izboden.

"Znaci su vidljivi ovde na ruci i na glavi. Imam bol u ruci. Ne mogu da pomerim ruku. Ne mogu da nosim tri kilograma sa ovom rukom, a čak je i doktor zaključio da možda jednog dana neću moći da je pomeram. Imam bolove u leđima od teških batina, tri puta sam dobio batine nakon što su me napili. Ali uvek se nadam da će ih Bog izvesti pred lice pravde i taj dan dolazi danas, zahvaljujem se poroti i svima ostalima“, izjavio je on u sudnici.

Imeri je svoje svedočenje započeo danas i svedok je specijalnog tužilaštva u predmetu protiv Hašima Tačija i drugih, ali i u suđenjima u slučaju Sabija Gekua i DŽemšija Krasnićija.

Tužilac Vega Jodiče rekao je da su Imerija kidnapovali na Kosovu pripadnici OVK u kasarni u Albaniji, maltretirali su ga, a potom su ga držali zatočenog u Prizrenu.

U mestu gde je on bio zatočen u Prizrenu, prema rečima tužioca Jodiče, bilo je i Srba i Roma.

Uoči puštanja na slobodu, prema navodima tužilaštva, pripadnici OVK su Imeriju rekli da nikome ne govori šta se dogodilo.

Svedok Imeri je rekao da je od 12. aprila do 20. ili 22. juna 1999. bio zatočen u Čahanu u Krumi u Albaniji.

Pročitajte OVDE o predstojećem sastanku Vulina i Putina

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA