Najnovije

ASTRONOMSKA CENA AVANTURE: Ministarstvo odbrane saopštilo podatke o ukrajinskim gubicima kod Kurska

Ruske jedinice su, uz podršku armijske avijacije i artiljerijske vatre, odbile devet napada neprijateljskih jedinica na kurskom frontu i porazile ukrajinske trupe u desetak pravaca, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Ukrajina je od početka borbi u Kurskoj obalsti izgubila preko 8.900 vojnika i 80 tenkova, 38 borbenih vozila pešadije, 70 oklopnih transportera, 549 borbenih oklopnih vozila, 261 automobil, 19 lansera višestrukih raketnih sistema, među kojima je šest HIMARS-a i dva američka M270 MLRS, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Među izgubljenom vojnom opremom Ukrajine od početka sukoba je i sedam lansera protivvazdušnih raketnih sistema, 14 stanica za elektronsko ratovanje, sedam protivbaterijskih radara, radar za PVO, šest jedinica inženjerske opreme, uključujući dva inžinjerska vozila za čišćenje i jedno vozilo za deminiranje UR-77, preciziraju u saopštenju.

Pritom, ruske jedinice grupe trupa Sever su, uz podršku armijske avijacije i artiljerijske vatre, odbile šest napada neprijateljskih jurišnih grupa u pravcu naselja Borki, Komarovka, Korenevo i Čerkasko Porečnoe, navodi se u saopštenju Ministarstva u kome je rezimirano delovanje ruskih snaga u posledih 24 sata u odbijanju ukrajisnkog napada u Kurskoj oblasti.

Još tri pokušaja napada Oružanih snaga Ukrajine su sprečena u pravcu naselja Olgovka i Kremjano, navodi se u saopštenju.

Neprijatelj je u tom delu fronta izgubio do 40 vojnika, borbeno vozilo pešadije, dva borbena oklopna vozila i jedan automobil.

Vazdušnim udarima, artiljerijskom vatrom i dejstvima trupa je poražena neprijateljska vojska kod naselja Borki, Višnjevka, Gordejevka, LJubimovka, Lebedevka, Martinovka, Mihajlovka, Mala Loknja, Orlovka, Plehovo, Čerkasko Porečno, Rusko Porečno, Snagost i Južni, navodi se u saopštenju.

Ukrajina je u protekla 24 sata izgubila preko 350 vojnika i 14 oklopnih vozila, tri višecevna lansera raketa HIMARS američke proizvodnje, minobacač, dva lansera "buk-M1" i drugu vojnu tehniku, potvrđuju u ruskom vojnom resoru.

KURTI NEĆE STATI! Sever Kosova i Metohije, ko je sledeći na udaru?

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA