Najnovije

ČANAK I BISERKO BILI KOD KURTIJA: Vučić ih nazvao "muvama sa donjeg dela leđa"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je kao neistinu ideju kakvu su Nenad Čanak i Sonja Biserko predstavili Aljbinu Kurtiju tokom sastanka u Prištini.
Vučić

Vučić

Podsetimo, Kurtijev kabinet saopštio je da se juče sastao sa Čankom i Biserko, te da su ga oni upozorili da Srbija gradi stanove i kuće na prostoru Raške oblasti gde bi preselili Srbe s Kosova i Metohije.

"Kad sam bio mali gledao sam cirkus 'Medrano' i moskovski cirkus koji je tad bio najbolji na svetu, ali ovakvog cirkusa kakav su u stanju da naprave Kurti i njegove s donjeg dela leđa muve iz centralne Srbije poput Čanka i Sonje Biserko, nisam video", rekao je Vučić.

Kako je poručio, Srbi će ostati na Kosovu i Metohiji, uprkos želji Kurtija, Čanka i Sonje Biserko.

"Na pamet mi ne bi palo da tako nešto smislim, kratko a glupo", rekao je Vučić.

Ranije, kabinet Kurtija saopštio je da su Čanak i Biserko Aljbina Kurtija obavestili da Beograd, ni manje ni više, planira preseljenje kosovskih Srba na prostor Sandžaka, odnosno Raške oblasti.

Kako se dodaje, za Srbe se grade kuće i stanovi, a Čanak i Biserko su pozvali Kurtija da to pokuša da spreči.

"Tokom sastanka Biserko, Čanak i Baskin su obavestili premijera da se priča da zvanični Beograd planira preseljenje kosovskih Srba, posebno onih sa severa u Sandžak, gde se grade kuće i stanovi. Oni su apelovali na Kurtija da pokuša da spreči takav scenario. Kurti je ponovio značaj demokratije, vladavine prava i jednakosti za sve građane Kosova, a posebno uključenosti srpske zajednice u sve aspekte privrede i društva. Dalje, premijer je obavestio svoje goste o pravima koja uživaju nevećinske zajednice u Republici Kosovo, kao i o naporima koje vlada čini da poveća mogućnosti za ove zajednice u mnogim oblastima kao što su obrazovanje, zapošljavanje i njihovu bezbednost", navodi se u saopštenju Prištine.

Pročitajte OVDE o novom nadimku koji je Vučić dobio od Dodika

Izvor: RT Balkan / Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA