Najnovije

EU PO SVOM BANDITSKOM OBIČAJU: Stano krivi obe strane za Kurtijev teror!

Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je, povodom najnovijih dešavanja na KiM, da EU prenosi prištinskim vlastima svoj stav i zabrinutost zbog niza nekoordinisanih i jednostranih koraka i upozorio da će "neuspeh strana u deeskalaciji tenzija imati posledice".
Degenerik

Degenerik

Stano je na brifingu za novinare u Briselu rekao da je u ovoj fazi cilj EU da se što pre održi nova runda dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača, ali nije naveo kada bi do tog sastanka moglo da dođe.

On je, na pitanje Tanjuga koje konkretne korake će EU preduzeti nakon što je takozvana kosovska policija upala u srpske institucije i onemogućila zaposlenima da dođu na svoja radna mesta, istakao da EU smatra da je reč o još jednom nekoordinisanom jednostranom koraku, koji veoma nije od pomoći, a koji ima kapacitet da poveća tenzije i dovede do dalje eskalacije već nestabilne situacije na terenu.

"A Evropska unija, šta ćemo mi da uradimo? Mi, naravno, prenosimo naš stav i našu nelagodnost ovim nizom nekoordinisanih jednostranih koraka vlastima u Prištini. Mogu samo da podsetim da smo prošle godine imali zaključke Evropskog saveta u kojima su zemlje članice bile veoma jasne - neuspeh strana u deeskalaciji tenzija imaće posledice", poručio je Stano i podsetio da je EU jasno izrazila svoj stav u petak u saopštenju svoje kancelarije u Prištini. 

Podsećamo, prištinske vlasti su nasilno blokirale ulaz u opštinske zgrade na severu Kosmeta, stavljajući svoja obeležja na iste i braneći zaposlenima ulaz. Ovo je već četvrti dan kako kriza traje.

Pročitajte OVDE o turskom napuštanju EU integracija i članstvu Turske u BRIKS

Izvor: Tanjug / Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA