Najnovije

KRENULI U ROTACIJU, ALI: Grupa "Jug" se ne šali!

Vojnici izviđačkih jedinica grupe snaga „Jug“ 24 sata dnevno prate položaje Oružanih snaga Ukrajine, ispravljaju artiljerijsku vatru i vazdušne udare, a takođe potiskuju i uništavaju vatrene tačke, oklopna borbena vozila i neprijateljsko osoblje u Donjecku, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane i navelo da je na Donjeckom pravcu fronta sprečena rotacija jedinica OSU (Oružane snage Ukrajine).
Tiho i ubitačno...

Tiho i ubitačno...

Nakon lansiranja bespilotne letelice sa municijom, operater UAV-a za napad leti do neprijateljske pozicije i identifikuje metu za napad. Nekoliko sekundi za podešavanja i uputstva. Sledeće je udaranje neprijatelja i njegovo uništavanje, navodi se u objavi.

„Naša jedinica se bavi izviđanjem. Posmatramo sa dronova, radimo FPV i podešavamo artiljeriju. Posmatramo neprijateljsko osoblje i opremu. Tokom protekle nedelje, dva Bredlija su uništile FPV ekipe. Mi vršimo izviđanje jurišnih jedinica“, rekao je pripadnik izviđačke grupe sa pozivnim znakom „Altaj“.

Izviđačke grupe redovno prate jurišne jedinice, koordiniraju njihove akcije i pokrivaju njihove bokove od neprijateljskih napada.

Pročitajte OVDE šta je Putin rekao o ukrajinskom upadu u Kursku oblast

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA