Najnovije

LUKAŠENKO OČITAO LEKCIJU: Amerikanci su ponizili čak i Nemačku - plaše se jedino naših nuklearki!

Prisustvo ruskog nuklearnog štita sputava Sjedinjene Države da preduzmu oštre korake protiv Rusije i Belorusije, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na Vitebskom državnom univerzitetu.
Lukašenko

Lukašenko

„Danas, oni (SAD) ne znaju šta da rade sa nama: ako pokušaju da budu oštriji – odgovor će biti nuklearni udar. Tada će biti uništena cela planeta. Međutim, oni ne žele da umiru, jer lepo žive – mislim na one koji prihvataju ove odluke“, rekao je beloruski predsednik.

On je podsetio da zahvaljujući naporima Sovjetskog Saveza, SAD, uprkos svim pokušajima, nisu uspele da postanu monopolista u oblasti nuklearnog naoružanja.

Predsednik je primetio da se mnogi često dive Sjedinjenim Državama, i to sa dobrim razlogom: mnoge tehnologije su tamo nastale. Međutim, postoji mala nijansa.

„Štampaju novac - oni mogu da ulože u razvoj koliko hoće novca. Na račun toga su i dobili određene resurse. Oni su, kao usisivač, izvukli najbolje umove iz celog sveta, platili im dobre pare i razvili su ove tehnologije", rekao je beloruski lider.

Prema njegovim rečima, SAD su čak uspele da ponize Nemačku svojom moćnom ekonomijom.

„Preduzeća koja su radila u Nemačkoj su masovno otišla u Sjedinjene Američke Države jer su tamo stvoreni dobri uslovi. I zato što su posle Drugog svetskog rata postale u velikoj meri monopolisti i moćna država. O našem trošku oni proizvode skoro trećinu svetskog bogatstva i sve dok monopolizuju dolar i štampaju, biće napredni“, rekao je Lukašenko.

Istovremeno, primetio je predsednik Belorusije, na geopolitičkoj areni se pojavljuju novi igrači – Kina, Indija, koje su dostigle veoma visok nivo razvoja i ne slažu se sa aktuelnim svetskim poretkom.

Pročitajte OVDE o statistikama smrti u ukrajinskim redovima

Izvor: Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA