Najnovije

MEDVEDČUK: Zelenski ne razlikuje politiku od šoua, ne primećuje kolaps na frontu

Predsednik saveta pokreta "Druga Ukrajina" objasnio zašto je Vladimir Zelenski pokrenuo napad na Kursku oblast.

Vladimir Zelenski veruje da niko neće primetiti neuspeh ukrajinske vojske u Donbasu, pa se svim silama trudi da promoviše događaje u Kurskoj oblasti, premda su i oni osuđeni na kolaps, ocenio je predsednik saveta pokreta "Druga Ukrajina" Viktor Medvedčuk  u autorskom tekstu za sajt "Smotrim".

"Iako su Oružane snage Ukrajine preuzele kontrolu nad manje od pet posto Kurske oblasti, a da nisu rešile ni jedan strateški zadatak, Zelenski se ponaša kao da je došao do Urala, maltene. Zato traži aplauz i da se banket nastavi", rekao je Medvedčuk.

Međutim, većina vojnih analitičara Kolektivnog zapada uviđa da situacija na frontu za Kijev ne sluti na dobro, ukazao je Medvedčuk.

Ukrajinska vojska u Donbasu lišena rezervi i predaje jedno naselje za drugim, ali Zelenski iz nekog razloga veruje da to niko ne primećuje, dodao je ukrajinski opozicioni političar.

Ako je verovati vojnim analitičarima, Zelenski priprema još jedno "ludilo" – da napadne na teritoriju Rusije ne samo iz Sumske nego i iz severnije Černigovske oblasti, naveo je Medvedčuk, i dodao da Zelenski još uvek nije shvatio da su šou biznis i rat dve različite stvari.

"Ti planovi možda stvarno postoje  – politički klovn se, pod uticajem narkotika, nada da će zauzeti neko pogranično selo i da će moći da se ponaša kao da je došao do Moskve", naveo je Medvedčuk.

Zelenski ne razume da svetska politika nije film, da nije on taj koji piše scenario, da njegova uloga nipošto nije glavna i da mu niko ne obećava "hepi end", ukazao je ukrajinski političar.

Prema njegovim rečima, istorija će Zelenskog upamtiti kao "ludaka koji je uništio zemlju".

PAKAO U KIJEVU: Sirski u panici, nešto se krupno sprema na frontu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA