Najnovije

Ministar Momirović je kriv

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izvređao je profesore Rudarskog fakulteta koji se protive kopanju litijuma nazivajući ih kukavicama i šarlatanima. Na njegov ispad reagovao je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

,,Narod nema razloga da ne veruje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Milošu Vučeviću u vezi sa projektom ,,Jadar", jer su do sada obećano ispunili. Imamo naučnu debatu, imaćemo i javnu raspravu, verovatno i referendum. Veliki broj stručnih ljudi, profesora i naučnika, uglednika iz SPC već izlaze u javnost sa svojim stavovima, bilo za bilo protiv kopanja litijuma. Problem je što im smetaju ljudi poput ministra trgovine Tomislava Momirovića koji, umesto da se bavi pojeftinjenjem cena prehrambenih proizvoda, vređa struku i priča o litijumu o kome nema pojma" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

On je istakao da je akcija najniža cena koju sprovodi premijer Vučević na predlog predsednika Vučića zapravo iznuđen potez zbog nebrige i nemara Momirovića kao resornog ministra u toj oblasti.

,,Dok se on bavi litijumom u javnosti, iako o tome nema ni jedan naučni rad niti dan radnog staža u rudarstvu, drugi moraju da se bave njegovim poslom jer ga on očigledno ne radi dobro. Kukavice nisu srpski profesori i naučnici, oni će reći svoj stav o litijumu, ali jesu oni poput Momirovića koji neće da se suprotstave tajkunima i stranim kompanijama i zaštite običan narod od astronomskih cena. Tek sada se jasno vidi koliko Momirović nije radio svoj posao kako treba i koliko su bespotrebne štete i troškova imali građani zbog njegove nebrige i nestručnosti. Sa druge strane, na štetu siromašnih obogatili su se tajkuni i uvoznički lobi" - zaključio je Đurđev.

UKRAJINSKA KATASTROFA U LNR: Da li su ovi gubici realni!?

Izvor: Novosadske

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA