Najnovije

Očekuje nas pakleni početak septembra! RHMZ izdao upozorenje, zahlađenje ni na vidiku

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) tropsko vreme nastavlja se i početkom septembra. Tako će se temperatura početkom meseca kretati od 30 do 36 stepeni Celzijusa.

"Tropski dani nastavljaju se i u prvoj dekadi septembra. Do četvrtka maksimalna temperatura biće od 31 do 36, a od petka od 30 do 33 stepena. U većini mesta biće pretežno sunčano, a sredinom dana i posle podne (uz lokalni razvoj oblačnosti) očekuje se i veoma retka (izolovana) pojava kratkotrajne kiše ili pljuska s grmljavinom u planinskim predelima", najavio je RHMZ.

Danas, 2. septembra, na području Srbije očekuje se maksimalnih 36 stepeni, zbog čega su u zemlji upaljeni žuti i narandžasti meteoalarmi.

Upozorenje RHMZ-a

"Na Savi narednih dana vodostaji će se kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Jadru, Kolubari, Jablanici, Vlasini, Lugomiru, Resavi, Jasenici i Kubršnici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu)", navodi se na sajtu RHMZ-a.

UKRAJINSKA KATASTROFA U LNR: Da li su ovi gubici realni!?

Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA