Najnovije

"Od rasipničke ekonomske politike Aleksandra Vučića imaju korist samo on i njemu bliski ljudi"

"Iako je Srbija država sa jednim od najnižih životnih standarda građana u Evropi, to ponovo nije sprečilo vlast SNS-a, tačnije Aleksandra Vučića, da troši milijarde evra za nešto što svakako nije prioritet za državu. Ovoga puta je to učinjeno trošenjem 2,7 milijardi evra za nabavku borbenih aviona „rafal“ i to sve u dogovoru sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, istim onim koji je tvorac francusko-nemačkog plana koji podrazumeva priznanje nezavisnosti Kosova, a koji je Aleksandar Vučić prihvatio", saopštio je Pokret Dveri.

Oni su podsetili da pre nabavke „rafala“, aktuelna vlast troši ogromne sume novce i na druge projekte poput „EXPO 2027“ i izgradnje Nacionalnog stadiona, što će građane Srbije sveukupno koštati nekoliko milijardi evra.

“Takvo rasipničko ponašanje, uvezano sa dodatnim zaduživanjem, preplaćenim radovima i koruptivnim radnjama, samo će još više voditi u dužničko ropstvo državu Srbiju.
 
U trenutku kada imamo najskuplje gorivo u regionu i jedno od najskupljih u Evropi, kada je cena hrane takođe jedna od najskupljih u Evropi i kada građani Srbije jedva sastavljaju kraj sa krajem, ovakvo suludo trošenje ogromne količine novca nema nikakvog smisla. Mnogo bi svrsishodnije i po državu i po građane bilo ulaganje u domaću privredu i poljoprivredu, zdravstvo, školstvo, socijalnu i porodičnu politiku nego u projekte od kojih će korist imati samo Aleksandar Vučić i njemu bliske kompanije i pojedinci”, sapštile su Dveri.

UKRAJINSKA KATASTROFA U LNR: Da li su ovi gubici realni!?

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA