Najnovije

Skandal - himna tzv. Kosova usred dvorane "Srbija": Oglasio se i savez, pretili su kaznama!

Kakav skandal u Istočnom Sarajevu! Na Balkanskom prvenstvu u džudou u dvorani "Srbija", koja se nalazi na trgu "Srbija" intonirana je himna tzv. "Kosova". Na takmičenju na kome učestvuje oko 150 takmičara bili su i predstavnici ove samoproglašene države, a baš zbog toga Srbija je odbila da se takmiči. 

Nakon što je himna "Kosova" intonirana saopštenjem se oglasio DŽudo savez Republike Srpske. Oni u svom obraćanju navode da su mroali da prate pravila Evropske i Svetske DŽudo federacije i da je u protivnom sledila kazna za sportiste. Pročitajte saopštenje u celosti.

"S obzirom da je glavni problem na održanom prvenstvu Balkana za seniore intonacija himne i učestvovanje reprezentacije (tzv.) Kosova dužni smo dati pojašnjenje javnosti. (Tzv.) Kosovo je stalna članica Evropske, Svetske džudo federacije kao i Međunarodnog Olimpijskog komiteta i kao takvi stekli su pravo učešća na svim takmičenjima u organizaciji gore navedenih institucija. Organizator Međunarodnog takmičenja dužan je da se strogo pridržava pravila koje je naložila Evropska i Svetska džudo federacija. Ukoliko se prekrši pravilo od strane navedenih institucija organizator takmičenja kao i savez suočiće se sa rigoroznom kaznom koja može biti i isključenje iz Evropske i Svetske džudo federacije što bi bilo pogubno za sport i sportiste Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. DŽudo savez Republike Srpske i Bosne i Hercegovine upoznaće Evropsku i Svetsku džudo federaciju i tražiti da se incijatori svih negativnosti na prvenstvu Balkana za koje imamo dokaze sankcionišu jer su naneli nemerljivu štetu najuspiješnijem sportu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine", stoji u saopštenju.

UKRAJINSKA KATASTROFA U LNR: Da li su ovi gubici realni!?

Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA