Najnovije

Srbi ispred opštine Kosovska Mitrovica: Kurtijeva policija im ne dozvoljava da uđu na posao

Ispred opštine Kosovska Mitrovica, u koju su pripadnici takozvane kosovske policije u petak nasilno ušli i protivpravno je zatvorili, okupili su se zaposleni Srbi, koji žele da dođu na svoja radna mesta i da rade, ali ih je u tome sprečila takozvana kosovska policija.

Radnici traže da im se omogući povratak na radna mesta i pravo na rad.

Ispred zgrade i jutros je policija a u blizini je parkirano i nekoliko džipova.

Tzv. kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

U nedelju su prištinske institucije postavile trojezične natpise na kojima su istaknuta tzv. kosovska obeležja.

Na objektu u kom su se nalazili PIO fond i Kosovsko-Mitrovački okrug zalepljene su papirne table na kojima piše: Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo administracije lokalne samouprave i Ministarstvo rada i transfera.

Privremene prištinske institucije su, kako se može pretpostaviti, već odredile novu namenu objektima koje su u petak nasilno zatvorili u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Ovu jednostranu akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske.

Prošle godine, krajem maja, kosovska policija  zauzela je i zgrade skupština opština u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku u kojima su bili smešteni opštinski organi u kosovskom sistemu. Policija je i dalje u tim zgradama.

Na mostu preko Ibra između severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice i jutros dežuraju italijanski karabinjeri. Bivši gradonačelnik južne Mitrovici juče je, inače, zatražio da se oni uklone i da ne provociraju Albance.

UKRAJINSKA KATASTROFA U LNR: Da li su ovi gubici realni!?

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA