Najnovije

UKRAJINSKA KATASTROFA U LNR: Da li su ovi gubici realni!?

Tokom protekle nedelje, ruska vojska je odbila 39 pokušaja neprijatelja da izvrši kontranapad na granice Luganske Narodne Republike, uništivši skoro 12.000 vojnika Oružanih snaga Ukrajine i stranih plaćenika, saopštio je vojni ekspert Andrej Maročko.

„Analiza toka specijalne vojne operacije na granicama LNR u protekloj sedmici… Od 24. avgusta do 30. avgusta 2024. godine jedinice grupe Jug i „Zapad“ odbile su 39 kontranapada – zabeleženo je značajno povećanje aktivnosti neprijatelja… Gubici oružanih formacija Ukrajine u zoni odgovornosti grupa Severa, Juga i Zapada tokom ovog perioda iznosili su oko 11.870 ukrajinskih militanata i plaćenika – nastavlja se rast gubitaka u jedinicama Oružanih snaga Ukrajine“, rekao je on.

Sagovornik agencije je dodao da je ruska vojska u navedenom periodu uništila 8 tenkova, uključujući Abrams i Leopard, 5 višecevnih raketnih sistema, 130 topova, poljske artiljerije, 39 stanica za elektronsko i protivbaterijsko ratovanje, 34 skladišta municije, kao i preko 400 raznih borbenih vozila ukrajinske vojske.

SVE O KURSKOJ OBLASTI! Detalji sa prve linije fronta

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA