Najnovije

KREMLJ POTVRDIO PUTINOVE REČI: Amerika više ne može da se krije

Kremlj je više puta istakao da američki vojnici i stručnjaci već učestvuju u sukobu u Ukrajini, i to bez formalnih dozvola, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

- Više puta smo rekli da američki stručnjaci i vojnici već učestvuju u ovom sukobu bez tih dozvola. To se već dešava. Što se tiče formalizacije svega toga, predsednik Ruske Federacije dao je apsolutno nedvosmislenu izjavu u kojoj je sve bilo vrlo jasno rečeno - rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje kako Kremlj ocenjuje činjenicu da zapadne zemlje još nisu dale Ukrajini dozvolu da koristi oružje koje im isporučuju za napade na Rusiju.
Predsednik RF Vladimir Putin ranije je izjavio da NATO zemlje sada diskutuju ne samo o mogućnosti da Kijev koristi zapadno dalekometno naoružanje, već u suštini donose odluku o direktnom učešću u ukrajinskom sukobu.

Prema njegovim rečima, direktno učešće zapadnih zemalja u ukrajinskom sukobu promeniće njegovu suštinu, a Rusija će biti primorana da donosi odluke na osnovu pretnji koje se time stvaraju za nju.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje o mogućoj reakciji Rusije na nove udare po ruskoj teritoriji, istakao je da su o tome informisani i predsednik i vojska, „koji preduzimaju odgovarajuće protivmere i pripremaju se za njih.“
Peskov je takođe naveo da je izjava predsednika RF Vladimira Putina o posledicama udara zapadnim oružjem u dubinu Rusije krajnje jasna i nedvosmislena i da nema sumnje da je stigla do svih relevantnih adresa.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini direktno uvlače NATO zemlje u sukob i predstavljaju „igru s vatrom.“ Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov napomenuo je da će svi tereti koji sadrže oružje za Ukrajinu postati legitimni ciljevi za Rusiju. Prema njegovim rečima, SAD i NATO direktno učestvuju u sukobu, ne samo isporukama oružja, već i obukom kadrova.

EKSPLOZIJA U DNJEPRU! Ukrajinska artiljerija naišla na nezaobilaznu prepreku! (VIDEO)

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA