Najnovije

UKRAJINA DOŽIVELA ŽESTOK UDARAC NA KRIMU! Moskva rešila da počisti sve do kraja

Krim će biti potpuno očišćen od imovine ukrajinskih oligarha, a rad na tom cilju će biti doveden do kraja, izjavio je za RIA Novosti predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.

- Ovaj posao se nastavlja, pažljivo sve razmatramo. Naš cilj je da očistimo Krim od neprijatelja i nećemo im ostaviti ništa u vlasništvu na našoj zemlji - rekao je Konstantinov.
Prema njegovim rečima, novoisabrani parlament Republike Krim trećeg saziva nastaviće rad na identifikaciji imovine ukrajinskih oligarha i drugih osoba koje su neprijateljski nastrojene prema Rusiji.

- Naše aktivnosti podržavaju Krimljani, oni sami često iniciraju različite oblike borbe protiv krvavog kijevskog režima, uključujući i otkrivanje imovine ukrajinskih oligarha. Sa moralne tačke gledišta, ovaj posao je potrebno dovesti do kraja. I mi ćemo to učiniti - rekao je predsednik parlamenta.

Krimski parlament je od jeseni 2022. godine doneo niz odluka o nacionalizaciji imovine ukrajinskih političara i oligarha povezanih sa kijevskim režimom, koji su preduzimali neprijateljske akcije protiv Rusije. Rad na identifikaciji imovine sprovodi antiteroristička komisija. Predsednik Krima Sergej Aksjonov izjavio je da će sredstva od prodaje imovine biti usmerena, između ostalog, na potrebe učesnika specijalne vojne operacije. Među nacionalizovanim i na aukciji prodatim imovinama našao se i stan porodice Vladimira Zelenskog u naselju Livadija.

Rusija pokrenula ofanzivu u četiri pravca za slom Ukrajine! Moskva postavila veliki cilj, pad ovih gradova znači apsolutni poraz neprijatelj

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA