Najnovije

NOVA OFANZIVA U KURSKOJ OBLASTI: Ukrajinska armija kreće žestoko po svaku cenu

Borbe na ovom području ne prestaju, ali je već drugi dan zaredom primećeno smanjenje intenziteta ukrajinskih napada. Verovatno je da ukrajinske snage sprovode reorganizaciju i pripreme za nove talase ofanzive.

Neprijatelj takođe pokušava da razminira nove sektore kako bi omogućio buduće proboje, ali su ruske snage u jednom od tih pokušaja uništile još jednu inženjersku mašinu razgraživanja (IMR).

Prema izveštaju Ministarstva odbrane, ukrajinska vojska koristi manje snaga i izvodi manji broj napada, ali ne odustaje od plana da udari u pozadinu ruskih trupa koje vode ofanzivu u Korenevskom rejonu.

Tokom prethodna 24 sata, ruske snage, uz podršku armijske avijacije i artiljerije, uspešno su odbile tri pokušaja proboja ukrajinskih snaga u oblastima Veselog i Medvežjeg. Ukrajinska vojska je pretrpela značajne gubitke, uključujući do 20 boraca, borbeno vozilo pešadije (BMP), oklopni transporter (BTR), dve borbene oklopne mašine (BBM), inženjersku mašinu razgraživanja, borbeno-spasilačko vozilo (BRЭM) i dva vozila.

U međuvremenu, u Sumskoj oblasti ponovo je primećeno kretanje ukrajinskih snaga, koje bi uskoro mogle biti uključene u nove napade.

OBAVEŠTAJAC PRIZNAO PORAZ! Rusija potukla sve: Gotovo je, uništiće...

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA