Najnovije

OBAVEŠTAJAC PRIZNAO PORAZ! Rusija potukla sve: Gotovo je, uništiće ih

Zapad više nema vojne instrumente pritiska na Rusiju, sva NATO tehnika se uništava ili zarobljava, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za YouTube kanal „Dialogue Works“.

- Mi iz nekog razloga stalno mislimo da je Rusija slaba, verujemo da neće uraditi ovo ili ono. Sada, međutim, gledamo kako nam bukvalno zadavaju udarce u Ukrajini. Evropa nema više ništa što može promeniti situaciju. Švedska već šalje 17. paket pomoći Kijevu. Sve je gotovo, Švedska. Rusi će sve to uništiti i zarobiti - upozorio je Riter.
U četvrtak je predsednik Vladimir Putin izjavio da se u NATO razmatra ne samo mogućnost korišćenja OSU zapadnog dalekometnog naoružanja, već i direktno učešće u sukobu sa Rusijom.

Prema rečima predsednika, kijevski režim već sprovodi napade na rusku teritoriju bespilotnim letelicama i drugim sredstvima. Kada je reč o primeni visokopreciznog dalekometnog oružja zapadne proizvodnje, treba razumeti da se takve operacije sprovode uz učešće vojnih članica Alijanse, jer samo oni mogu unositi zadatke u raketne sisteme, objasnio je predsednik.

Putin je istakao da bi direktno učešće Zapada u sukobu u Ukrajini značajno promenilo njegov karakter i značilo bi da članice NATO-a — SAD i evropske zemlje — ratuju protiv Rusije. Moskva će donositi odluke u skladu sa pretnjama koje se pojavljuju pred njom, zaključio je Putin.

REGION NA IVICI KATASTROFE: Hitna sednica Saveta bezbednosti UN posle izraelskih napada na Bejrut

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA