Najnovije

BRITANCI JAVLJAJU! Dva pogleda na rat i pomoć Ukrajini, opcije su otvorene

Prema analizi britanskog lista The Times, stavovi oko toga šta predstavlja pobedu u ukrajinskom konfliktu značajno se razlikuju između Kijeva i Zapada. Autor teksta iznosi dva osnovna scenarija za Ukrajinu u ovom trenutku: ili će Kijev pristati na ruski kontrolu nad okupiranim teritorijama, ili će rat postati „večni“ konflikt iscrpljivanja.

Na Zapadu postoji uverenje da jedan od glavnih ciljeva plana predsednika Zelenskog jeste „zadržavanje saveznika uz sebe“. Kako navodi jedan od izvora, „nije sigurno da će ovaj plan dovesti do pobede nad Rusima, ali je verovatno da je cilj da nas nateraju da ostanemo u stroju“.

Ipak, iza kulisa postoji značajan i široko rasprostranjen zamor od Ukrajine, posebno u Evropi. Dok neke zemlje, poput Poljske i Velike Britanije, i dalje čvrsto podržavaju Ukrajinu, u drugim zemljama raste osećanje da je možda došlo vreme da se rat okonča, čak i ako to znači postizanje „ružnog mira“.

Pored toga, postoji značajan skepticizam čak i među najglasnijim saveznicima Ukrajine da će Kijev uspeti da vojnim sredstvima povrati sve delove okupiranih teritorija. Kako rat odmiče, očekuje se da će doći do iscrpljivanja, pri čemu će se vojni konflikt kretati između epizoda žestokih borbi i privremenih primirja, ali se neće završiti.

RAZVALILI 68. BRIGADU OSU: Zovu ih "Crni noževi" - pripadaju grupi Centar (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA