Najnovije

OPKOLJAVANJE UKRAJINSKE ARMIJE! Zarobljeni u gradu nemaju gde da beže (MAPA)

Ruska armija je uspešno prešla reku Kašlagač na zapadu od Ugledara, što postavlja ukrajinske snage u ovom gradu u ozbiljnu opasnost od opkoljavanja. Prema izveštajima sa terena, ruska vojska napreduje ka stvaranju obruča oko Ugledara, što bi moglo dovesti do potpunog okruživanja ukrajinske grupacije u ovom području.

„Ovo znači da će grad uskoro biti uzet u obruč. Perspektive za zadržavanje pozicija u ovakvim uslovima nisu ohrabrujuće, posebno ako uzmemo u obzir pokušaje neprijatelja da ojača svoje snage u pravcu puta Bogojavlenka – Ugledar“, izjavio je Sergej Bunjatov, poznat borac jedinice „Ajdar“.

Bunjatov je naglasio da će ukrajinske snage uskoro biti prinuđene da donesu tešku odluku: ili da napuste Ugledar ili da ostanu u gradu i rizikuju da budu potpuno opkoljene. On je takođe izrazio nadu da će najviše rukovodstvo Ukrajine donositi odluke na osnovu aktuelnih informacija, a ne samo izveštaja lokalnih komandanata, koji možda ne odražavaju stvarnu situaciju na terenu.

BRUTALAN UDARAC UKRAJINSKE ARMIJE: Pogođeno rusko skladište oružja, raznete rezerve koje su mogle trajati tri meseca

Ovo napredovanje ruske vojske predstavlja ozbiljan izazov za ukrajinske snage, koje se suočavaju sa mogućnošću gubitka kontrole nad Ugledarom.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA