Najnovije

ŠTA PRIČA OVO LONČAR? Čekamo Vučića da se vrati iz SAD da razmotrimo eliminaciju listi čekanja

Ministar zdravlja Srbije, Zlatibor Lončar, izjavio je da se čeka povratak predsednika Aleksandra Vučića iz Sjedinjenih Američkih Država kako bi se razmotrile mere za eliminaciju listi čekanja u zdravstvenim ustanovama širom zemlje. Lončar je istakao da je ovaj problem dugogodišnji izazov za srpski zdravstveni sistem i da se aktivno traže načini da se reši.

„Svestan sam da su liste čekanja veliki problem za naše građane. Upravo zbog toga, u saradnji sa predsednikom Vučićem, razmatramo sve mogućnosti kako bismo ovo pitanje konačno rešili“, naveo je Lončar.

Ministar je dodao da je jedan od prioriteta da se obezbede dodatni resursi i organizacione promene koje bi omogućile brže i efikasnije pružanje zdravstvenih usluga. On je takođe naglasio da će se nakon Vučićevog povratka iz SAD-a održati sastanak na kome će biti donete konačne odluke o konkretnim koracima koji će biti preduzeti.

Ova najava dolazi u vreme kada su građani sve nezadovoljniji zbog dugih listi čekanja za određene medicinske procedure i preglede, što je postalo jedno od ključnih pitanja za srpski zdravstveni sistem.

NE VALJA: Vozač vojnog vozila koje je učestvovalo u nesreći kod Kraljeva bio pod dejstvom alkohola

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA