Najnovije

VELIKI RUSKI PROBOJ KA VAŽNOM GRADU: Ukrajinske snage nemaju gde da beže (MAPA)

Ruska armija ostvarila je značajan proboj ka gradu Kurahovu, približivši se na samo tri kilometra od njega. Prema najnovijim informacijama, ruske snage su završile sa uništavanjem ukrajinskih snaga u Ostrom i Maksimilijanovki, što su potvrdili i ukrajinski vojni analitičari koji objavljuju ažurirane karte.

Rusi su preuzeli kontrolu nad zonom jugozapadno od Krasnogorovke, praktično zauzevši Ostro i započevši juriš na Maksimilijanovku, gde su već zauzeli više od polovine naselja. Štaviše, ruske jedinice su obišle Maksimilijanovku sa severa, što stvara ozbiljnu pretnju da ukrajinske snage uskoro izgube kontrolu nad ovim područjem.

BRUTALAN UDARAC UKRAJINSKE ARMIJE: Pogođeno rusko skladište oružja, raznete rezerve koje su mogle trajati tri meseca

Od linije fronta zapadno od Ostrog do periferije Kurahova ostalo je oko tri kilometra. Iako se čini da je trenutno veća pretnja za ukrajinske snage severnije, u „džepu“ koji oni drže oslanjajući se na Kurahovku i Gornjak, gde su borbe već u toku, ruski napredak prema Aleksandropolju ukazuje na napad na južni deo tog isturenog položaja.

Ukrajinski izvori potvrđuju da je situacija na ovom delu fronta veoma kritična, dok ruska vojska nastavlja da napreduje.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA