Najnovije

DODIK: I u Sarajevu su shvatili da je Šmit lažni visoki predstavnik

Kako je moglo da se odbije njegovo pojavljivanje u slučaju koji je on sam kreirao, i nametnuo zakon na koji nije imao pravo, upitao je predsednik Srpske.

I u Sarajevu shvatili da je Kristijan Šmit lažni visoki predstavnik, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, i upitao kako je sud BiH mogao da odbije Šmitovo pojavljivanje u slučaju protiv njega.

"Jedino iz toga svega je dobro što su ovi dole u Sarajevu, koliko vidim, shvatili da se radi o laži",rekao je Dodik.

Dodik je istakao da se postavlja pitanja kako se Šmit može pojaviti u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu u slučaju "Kovačević", a ne može u Sudu BiH u slučaju koji se vodi protiv njega.

"Kako je moglo da se odbije njegovo pojavljivanje u slučaju koji je on sam kreirao, nametnuo zakon na koji nije imao pravo da bi se tužio Milorad Dodik zato što ne poštuje Šmita? A kad ga zovneš da posvedoči, on onda pobegne i ostavi mene u sarajevskoj čaršiji da orgija o tome jesam li kriv ili nisam. To sve više zavisi od mene, nego od njih", poručio je Dodik.

Podsetimo da je Sud BiH odbio predlog odbrane predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da se u krivičnom postupku Kristijan Šmit sasluša kao svedok, obrazlažući to diplomatskim imunitetom koji Šmit ima.

NEMAČKA PRETI PRIŠTINI: Može doći do isključenja!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA