Najnovije

DODIK: Konaković mislio da lažima impresionira učesnike sastanka u NJujorku

Komentarišući Konakovićevo izlaganje u kojem je izneo niz neistina o proteklom građanskom ratu u BiH, Dodik je rekao da Konaković misli da će nekoga ko dolazi iz muslimanskog sveta tako impresionirati.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da tema sastanka Pokreta nesvrstanih zemalja u NJujorku nije bila BiH već Palestina i da je ministar inostranih poslova u Savetu ministara Elmedin Konaković mislio da će ih impresionirati iznoseći laži o jednom konstitutivnom narodu u BiH.

Komentarišući Konakovićevo izlaganje u kojem je izneo niz neistina o proteklom građanskom ratu u BiH, Dodik je rekao da Konaković misli da će nekoga ko dolazi iz muslimanskog sveta tako impresionirati.

Predsednik Srpske naveo je da se zalaže za to da u Palestini prestane rat što pre i da prestanu stradanja, pogotovo dece, bez obzira sa koje strane, te da bi takav stav trebalo da dolazi i od BiH.

Dodik je ponovio da istup Konakovića na ovom sastanku u NJujorku nije stav BiH, već čista zloupotreba malih ljudi, malih dometa, koji iznose svoje i stavove učmalog političkog Sarajeva, te im služi za njihovu sarajevsku čaršiju, ne za ozbiljnu politiku.

"Ni jedan međunarodni akt nije optužio Srbiju, mada su muslimani ostali u silnoj želji da se to desi. To se nije desilo i nikada se neće ni desiti, jer to nije tako. Istup Konakovića više govori o tome da on mlati praznu slamu i to je nama poznato", rekao je Dodik.

Zamenik predsedavajuće Saveta ministara Staša Košarac rekao je da je istup ministara inostranih poslova u Savetu ministara Elmedina Konakovića na sastanku Pokreta nesvrstanih zemalja u NJujorku nastavak neustavne prakse bošnjačkog političkog faktora koji, kako kaže, vršlja po svetu i pokušava da u ime BiH iznosi lične političke stavove i opservacije.

Košarac je ukazao da je Konaković, po ko zna koji put, odlučio da unilateralno istupa na međunarodnim forumima, dezavuišući svetsku javnost neistinama o proteklom građanskom ratu u BiH.

"Kao čovek i političar saosećam sa svim žrtvama rata. Nedopustivo je da se na ovom pitanju pravi razlika, a Konaković i kompletna plejada bošnjačkih političara upravo to rade. Mobilisali su sve strukture s jednim ciljem – što više ocrniti i satanizovati srpski narod", rekao je Košarac.

On je rekao da se nije čulo da je Konaković govorio o srpskim žrtvama.

"Da li je pomenuo Kazane, logore za Srbe u Sarajevu, zločine u Podrinju, zločine u Jošanici, bilo koje srpsko stratište", upitao je Košarac.

On je upitao da li se Konaković osvrnuo na slučaj presuđenog ratnog zločinca Sakiba Mahmuljina i činjenicu da se uprkos međunarodnoj poternici i danas krije izvan BiH, te da li mu je palo na pamet da apeluje na pravosuđe u BiH koje godinama odugovlači presude u predmetima "Atif Dudaković", "Dobrovoljačka" i slično.

"Naravno da su ovo retorička pitanja. Nije ih Konaković nikada postavio. Niti će. Umjesto da se bori za istinu i pravdu za žrtve, bošnjački politički faktor uporno istrajava na revizionizmu i hajci na srpski narod, Srpsku i Srbiju", konstatovao je Košarac.

Prema njegovim rečima, šampioni diplomatskog soliranja zloupotrebiće svaku poziciju i priliku da iznose neusaglašene i/ili nepostojeće stavove u ime BiH, kršeći Ustav i zakone zemlje u koju se kunu i koju navodno štite.

"Svakim svojim istupom dodatno obesmišljavaju BiH, pri čemu ne doprinose ničemu, ponajmanje izgradnji mira i poverenja", zaključio je Košarac.

NEVIĐENO LUDILO KOD UGLJEDARA! Ukrajinci pokušavaju da izvuku elitne jedinice, Rusi ih ubacili u obruč

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA