Najnovije

GORELA SKALDIŠTA MUNICIJE: Ruska armija precizno razorila sve (BRIFING)

Prema najnovijem izveštaju Ministarstva odbrane Rusije, ruske snage su ostvarile značajne uspehe na više frontova, nanećeći velike gubitke ukrajinskim snagama.

Grupa „Jug“ je uništila četiri skladišta municije ukrajinske vojske, što je rezultiralo gubitkom do 810 ukrajinskih vojnika. Pored toga, uništeni su oklopni transporter, borbeno vozilo, 15 automobila, samohodno artiljerijsko oruđe „Krab“, haubica M777, dve haubice FH-70, haubica D-20, dva artiljerijska oruđa „Gvozdika“, haubica D-30, dva artiljerijska oruđa L199 i M119, stanica za elektronsko ratovanje i četiri skladišta municije.

Ruska avijacija je izvela napad na ukrajinsko preduzeće gde su se proizvodili motori za borbene avione, kao i na dva proizvodna pogona i mesto za sklapanje dronova i skladište goriva.

PVO sistemi su tokom prethodnog dana presreli dve rakete „Harm“, tri rakete „Hajmars“ i 63 ukrajinska drona.

Grupa „Sever“ odbila je kontranapad jurišne grupe neonacističke formacije „Kraken“, pri čemu je poginulo i ranjeno do 65 ukrajinskih vojnika. Uništena su tri automobila i haubica D-30.

Grupa „Centar“ je napredovala u odbrani ukrajinskih snaga, uz gubitak do 555 ukrajinskih vojnika. Odbijeno je deset napada ukrajinskih jurišnih grupa. Uništeni su oklopni transporter M113, oklopno vozilo „Kirpi“, pet kamioneta, haubica „Msta B“, haubica D-20 i tri haubice D-30.

U zoni odgovornosti grupe „Zapad“ poginulo je i ranjeno do 420 ukrajinskih vojnika. Odbijena su četiri kontranapada ukrajinske vojske, a uništeni su oklopno vozilo „Kazal“, tri kamioneta, haubica M198, artiljerijsko oruđe „Akacija“, haubica D-20, samohodno artiljerijsko oruđe „Gvozdika“, haubica D-30, artiljerijsko oruđe L119 i četiri skladišta municije.

U zoni odgovornosti grupe „Istok“ poginulo je i ranjeno do 130 ukrajinskih vojnika, a uništeno je artiljerijsko oruđe „Krab“.

U zoni odgovornosti grupe „Dnjepar“ ukrajinske snage izgubile su do 50 boraca. Uništena su četiri automobila, artiljerijsko oruđe „Akacija“, haubice „Msta B“ i D-20, stanica za radioelektronsko ratovanje „Anklav N“ i skladište municije.

Rusi probijaju front na Pokrovskom pravcu - Ukrajinci se spremaju da...

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA