Najnovije

POČELA PSIHOLOŠKA PRIPREMA UKRAJINACA ZA GUBITAK GRADOVA: Putinova vojska se probila do strateških centara

Postoji velika verovatnoća da će se ukrajinske oružane snage morati povući iz tri strateški važna grada: Selidova, Torecka i Ugljedara, stoji u nedavnom izveštaju vojnog stručnjaka Konstantina Mašoveca, koordinatora grupe „Informacioni otpor“,

Ovi gradovi imaju značajnu stratešku važnost u regionu Donbasa, a njihov gubitak bi mogao imati ozbiljne posledice za ukrajinsku odbranu u tom području.
Selidovo je važno industrijsko središte i saobraćajno čvorište u Donjeckoj oblasti. NJegov gubitak bi mogao ugroziti linije snabdevanja ukrajinskih snaga u tom sektoru.

Toreck, ranije poznat kao DŽerdžinsk, nalazi se u blizini linije razgraničenja i njegovo držanje je ključno za sprečavanje daljeg ruskog napredovanja.

Ugljedar, smešten na jugozapadu Donjecke oblasti, bio je poprište žestokih borbi poslednjih meseci i njegovo eventualno zauzimanje bi ruskim snagama otvorilo put ka drugim strateškim ciljevima u regionu.
Mašovec naglašava da se njegova procena zasniva na podacima kojima trenutno raspolaže, ali upozorava civilno društvo da bude „moralno i psihološki spremno na takav razvoj događaja“. Ipak, izrazio je nadu da bi se njegova predviđanja mogla pokazati netačnim.

AMERIKA GLEDA KURTIJEV TEROR: Ulicama NJujorka kruže tri kamiona (VIDEO)

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA