Najnovije

KAKVO LUDILO: Opšta bežanija američkih trupa iz Libana - počela velika evakuacija!

Amerikanci se evakuišu iz Libana, a odredište su Kipar i Krit, piše TV Front.
Američki vojnik

Američki vojnik

Samu evakuaciju će sprovesti 2.000 marinaca iz 24. ekspedicione jedinice marinaca (24th MEU) koji se nalaze na desantnim brodovima grupe Wasp Amphibious Ready Group, trenutno stacioniranim u istočnom Mediteranu

Kako situacija u Libanu postaje sve složenija, većina stranaca, onih koji nisu otišli nego ostali u zemlji suočavaju se sa ratom. SAD je odlučila da sprovede najveću logističku operaciju evakuacije američkih i ostalih država iz Libana.

Televizija Front izvestila je u ponedeljak uveče da su iz baze Fort Kembel u Kentakiju poleteli transportni avioni sa delovima 101. vazdušno jurišne divizije preko Atalntika na Bliski istok kako bi pomogli masovnu evakuaciju stranaca iz Libana.

U utorak rano ujutro po evropskom vremenu sa teritorije Sjedinjenih Država poletelo je 16 C-17 i 13 KC-135, uz sumnju da je poletelo nešto MC-130J, koji učestvuju su u prebacivanju opreme i osoblja uoči najavljenog povećanja trupa na Bliskom istoku i evakuacije.

Letovi transportnih C-17 registrovani su nad centralnim Mediteranom u pravcu ostrva Krit baza Suda i Kipar koji je najbliže Libanu samo 86 km.

Pročitajte OVDE šta Erdogan kaže o “planu pobede” od Zelenskog

Izvor: TV Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA