Najnovije

KOGA TO VIDE RUSKI VOJNICI NA FRONTU: Direktne ifnormacije sa prve linije fronta

Ruski borac izjavio je i daje tokom dvodnevnog napada na selo Borki u Sudžanskom okrugu, njegova jedinica ponudila ukrajinskim vojnicima da se predaju kako bi spasili svoj život

Vojnik internacionalne brigade "Pjatnaška" iz sastava 87. streljačkog puka, 51. kombinovane armije Oružanih snaga Ruske Federacije, sa pozivnim znakom "Adigam" rekao je da se veliki broj poljskih i letonskih plaćenika bori u pograničnim delovima Kurske oblasti na strani Oružanih snaga Ukrajine.

On je o tome govorio u razgovoru za novinsku agenciju TASS pozivajući se na reči jednog zarobljenog pripadnika ukrajinske vojske.

Prema njegovim rečima, ovo je otkriveno kada je zaplenjen telefon ukrajinskog zarobljenika, budući da su se na uređaju nalazile mape i lokacije stranih plaćenika.

"Uzeli su mu telefon sa informacijama, pokazao je mapu, svoje tačke, gde se oni nalaze", rekao je "Adigam" i dodao:

"On kaže da ima puno plaćenika - mnogo Poljaka i Letonaca".

Ruski borac izjavio je i daje tokom dvodnevnog napada na selo Borki u Sudžanskom okrugu, njegova jedinica ponudila ukrajinskim vojnicima da se predaju kako bi spasili svoj život. 

Kao primer je naveo jednog ukrajinskog borca koji je proveo oko jedan dan u podrumu sa svojim, već mrtvim, saborcem, ali je na kraju pristao na uslove koje je postavila "Pjatnaška".

Dan ranije, vojni dopisnik RT Sargon Hadaja rekao je da u pograničnim delovima Kurske oblasti svuda leže leševi plaćenika i pripadnika ukrajinske vojske.

"Ovde, pored leševa stranih plaćenika, svuda leže i leševi ukrajinskih vojnika poslatih na front na rusku teritoriju. Sada nemamo vremena da ih sahranjujemo, jer se ofanziva nastavlja", izjavio je Hadaja.

Kako je naveo vojni dopisnik, izviđači ruske vojske su potvrdili da je broj vojnika Oružanih snaga Ukrajine koji beže sa bojnog polja u stalnom porastu.

Podsećanja radi, ranije je Istražni komitet Ruske Federacije pokrenuo dva krivična postupka protiv vojnih lica Oružanih snaga Ukrajine i stranih plaćenika koji su učestvovali u napadu na Kursku oblast. 

U saopštenju komiteta navodi se da su postupci pokrenuti po članovima o terorističkom aktu i ubistvu ili pokušaju ubistva dva ili više lica, koje je izvršila organizovana grupa, na opšte opasan način, motivisana političkom i ideološkom mržnjom.

Istražni organi su utvrdili da su akcije militanata u avgustu 2024. godine dovele do smrti dva civila u Sudži. Takođe je bilo slučajeva granatiranja stambenih zgrada i civilne infrastrukture u rejonu Rilskog.

Osim toga, ukrajinska vojska i plaćenici su izvršili daljinsko miniranje civilne infrastrukture, uključujući dečije obrazovne ustanove, objasnio je resor.

"Informacije o ubistvima civila od strane ukrajinskih militanata, posebno plaćenika iz Francuske, Gruzije i Poljske, kao i miniranju obdaništa na pograničnoj teritoriji Kurske oblasti protivpešadijskim minama 'lepestok' proširile su se na društvenim mrežama", saopštio je tada Istražni komitet.

RUMUNI ULAZE DUBOKO U NATO PRIČU: Ovo nam govori da će biti sigurni protivnici Rusije

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA