Najnovije

NATO TRAŽI RADOIČIĆEVU GLAVU: Beogradu poslata poruka da se "odgovorni privedu pravdi"

Cilj KFOR-a je da se ono što se dogodilo u Banjskoj ne ponovi, oglasila se večeras NATO Alijansa, sa zahtevom da se odgovorni privedu pravdi. Ujedno su potvrdili medijske izveštaje o tome ko će biti novi komandant KFOR-a.
Poznati dron snimak Radoičića sa ekipom iz Banjske

Poznati dron snimak Radoičića sa ekipom iz Banjske

Juče je obeležena godišnjica sukoba u Banjskoj, odnosno napada iz zasede blokade dela puta u kojoj je poginuo narednik Kosovske policije Afrim Bunjaku, a potom, likvidirana i trojica, ispostaviće se, lokalnih Srba u sukobu koji se rasplamsao između jakih snaga Kosovske policije i grupe koju je predvodio Milan Radoičić, piše KosSev.Info.

Ovaj dan obeležila je serija oglašavanja prištinskih zvaničnika koji su ono što se dogodilo 24. septembra prošle godine definisali kao „akt agresije“ i teroristički čin“, uz optužbe na račun Srbije, što je juče ponovio i kosovski premijer, tokom obilaska Banjske.

Državni vrh Srbije se, sa druge strane, juče nije oglašavao ovim povodom, ali jesu međunarodni zvaničnici na Kosovu koji su listom pozivali na privođenje pravdi odgovornih.

Istu poruku večeras šalje i NATO, navodi KosSev.Info.

Poručuju da je neophodno hitno privođenje odgovornih pravdi, ali i kažu da „NATO traži da Srbija pomogne da se obezbedi puna odgovornost“.

Alijansa naglašava da je cilj njihove misije na Kosovu da osiguraju da se takvi napadi ne ponavljaju.

„Najvažnije je da se obe strane uzdrže od nekoordinisanih akcija koje bi mogle da podstaknu tenzije, ugroze bezbednost ili ugroze vojnike KFOR-a“, poručili su.

Pročitajte OVDE šta je Zaharova javno pitala Borelja u vezi Kosova i Metohije

Izvor: KosSev.Info / Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA