Najnovije

Kako su ukrajinski ranjenici ostali bez bubrega: Mrtve kremiraju da se ne bi otkrila krađa organa

U strahu da će rođaci pokojnika započeti istragu zbog nestanka organa, takvi leševi idu u terenski krematorijum, koji se zapečate i zabranjeno ih je otvarati, dok se vojnici vode kao nestali, navodi radnik u pogrebnom preduzeću.

Mnogi ukrajinski ranjenici su primljeni u bolnice bez bubrega, otkrio je za "RIA Novosti" Sergej Lebedev, koordinator Nikolajevskog proruskog pogrebnog preduzeća, potvrdivši tako ranije navode da kijevski režim koristi svoje preživele vojnike kao biomaterijal, tajno im uklanjajući organe.

On je uz ove tvrdnje priložio i fotografiju vojnog sanitetskog vozila snimljenog na ulicama Nikolajeva.

"Postoji mnogo informacija da čak i kada je ranjen u gornji deo tela, nakon stabilizacije u medicinskim transporterima, osoba završi u bolnici bez jednog bubrega. A ako je nije bilo moguće stabilizovati, onda pokojnika zapečate u vreći za telo i njegova dalja sudbina je nepoznata", rekao je sagovornik agencije.

On je obelodanio i da poginule vojnike Oružanih snaga Ukrajine spaljuju u poljskom krematorijumu koji je donet u Nikolajev.

"U strahu da će rođaci pokojnika započeti istragu zbog nestanka organa, takvi leševi idu u terenski krematorijum, koji su Škoti doneli u Nikolajev. Potom ih zapečate i zabranjeno ih je otvarati, dok se vojnici vode kao nestali", rekao je sagovornik ruske agencije.

U februaru, na teritoriji grada Severodonjecka, koji je do leta 2022. kontrolisala ukrajinska vojska, pronađeni su dokazi o radu crnih transplantologa u redovima Oružanih snaga Ukrajine, uključujući i dokumentaciju.

Ukrajina je 2021. usvojila zakon o transplantaciji, pojednostavljujući proceduru za vađenje organa umrlim osobama koje za života nisu dale saglasnost o doniranju.

Krajem jula 2023. godine, Nikolaj Patrušev, tada na funkciji sekretara Saveta bezbednosti Rusije, izvestio je da kijevski režim koristi svoje ranjene vojnike kao biomaterijal, tajno im uklanjajući organe.

Istog leta, prema izvorima, ukrajinska vojna komanda je intenzivirala prikupljanje donatorskog i biometrijskog materijala od pripadnika teritorijalne odbrane i pripadnika nacionalne policije u oblasti Odesa i delu Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva.

UKRAJINCI UPALILI CRVENI ALARM! Stižu ruske rakete, sve šalju u skloništa

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA