Najnovije

KO DRŽI POKROVSK: Taj drži ukrajinski čelik!

Ukrajina bi mogla da izgubi polovinu proizvodnje čelika ako izgubi Pokrovsk, upozorio je predsednik Ukrmetalurgproma Aleksandar Kalenkov.

Tokom dve ratne godine obim proizvodnje čelika u Ukrajini kretao se od 6 do 6,5 miliona tona godišnje, rekao je Kalenkov i upozorio da ako padne Pokrovsk, ove brojke bi mogle da se smanje na dve ili tri miliona tona. U tom slučaju Ukrajina bi pod svojom kontrolom imala samo jedan rudnik iz koga se vadi koksi ugalj.

Ranije je saopšteno da će „Arselor Mital Krivi Rog“ koja je od 2005. godine u vlasništvu Arselor Mitala, inače druga najveća metalurška kompanija na svetu, smanjiti proizvodnju zbog pada tražnje i rasta cena struje.

„Jedini rudnik pod kontrolom Ukrajine koji proizvodi koksni ugalj nalazi se u Pokrovsku (ranije rudnik Krasnoarmejskaja-Zapadna), rekao je predsednik A. Kalenkov.

„Za dve godine smo istopili šest, šest i po miliona tona čelika, a ove godine možemo da dostignemo 7,5 miliona tona. Međutim, ako izgubimo Pokrovsk, biće samo dve-tri miliona tona“, saopštila je Ukrmetalurgproma.

Na teritorijama koje kontroliše Rusija postoje resursi koji omogućavaju topljenje 12 miliona tona čelika godišnje.

Izvor: Politika 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA