Najnovije

SVEOPŠTA BEŽANIJA, RUSI RAZVALILI PADOBRANCE! Komandanti nestali bez traga i glasa

Ukrajinski padobranac, zarobljen od strane ruske vojske u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), izjavio je da na položajima koje drže Oružane snage Ukrajine (OSU) vlada akutna nestašica municije i komandanata, saopštio je RIA Novosti predstavnik ruskih bezbednosnih struktura.

- Ukrajinski desantnik iz 81. aeromobilne brigade OSU, zarobljen od strane ruske vojske na severskom pravcu u DNR, tokom ispitivanja je izjavio da na ukrajinskim položajima vlada ozbiljna nestašica municije, a da u njihovim jedinicama nema komandanata - rekao je izvor agencije.
Ranije je izveštavano o masovnim slučajevima dezerterstva među ukrajinskim vojnicima koji drže položaje u DNR. Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN-u, Dmitrij Poljanski, na sednici Saveta bezbednosti posvećenoj zapadnim isporukama oružja Kijevu, istakao je da je nivo dezerterstva u redovima OSU dostigao ogromne razmere. Prema njegovim rečima, od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini pokrenuto je više od 63 hiljade slučajeva dezerterstva.

U avgustu je generalni inspektor Pentagona u svom izveštaju priznao da OSU trpe od nestašice oružja i municije, što ih sprečava da izvedu velika kontraofanzivna dejstva najmanje narednih šest meseci.

NOVO MALTRETIRANJE SRBA NA KiM: Blokiran most između centralne Srbije i Kosmeta

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA