Najnovije

"Svi su se složili da je Aleksandar Vučić doživeo krah svoje politike na Kosovu i da nešto mora da se promeni"

Predrag Marsenić (Novi DSS) rekao je za N1 da je 90 narodnih poslanika opozicije podržalo inicijativu za održavanje skupštinske sednice o Kosovu i Metohiji.

"Svi su se složili u jednom da je Aleksandar Vučić doživeo krah svoje politike na Kosovu, kako i da nešto mora da se promeni", ukazao je.

Prema njegovim rečima u zakonu se predviđaju tri stvari.

"Prva stvar je da se na svaka tri meseca održava sednica sa najmanje 60 potpisa narodnih poslanika, na kojoj bi Vlada podnosila neku vrstu izveštaja o tome što je u pravnom i drugom smislu učinila da zaštiti naše nacionalne interese države Srbije, ali i na Kosovu i Metohiji. Druga tačka koja je važna je da pre svakog razgovora i pre svih pregovora imamo neku vrstu platforme koju bi se usvojilo u Narodnoj skupštini, dakle da Vlada ne ide tamo onako, ako ide Aleksandar Vučić, da niko ništa ne zna, i treća je da nakon toga, nedelju dana, Vlada podnese neku vrstu izveštaja da vidimo šta je na tim pregovorima bilo", objasnio je Marsenić.

Na pitanje da li misli da ta sednica može da pomogne bilo šta da se promeni za Srbe na Kosovu i Metohiji u ovom trenutku, Marsenić je naveo šta Skupština mora da uradi.

"Skupština i Srbija moraju da zaštite svoje nacionalne interese, dakle, jedno su interesi Srba na Kosovu i Metohiji, oni se naravno uvek poklapaju sa interesima Srbije na Kosovu i Metohiji, ali s druge strane, mi nismo dovoljno radili ni na jednom ni na drugom u ovom proteklom periodu", rekao je Marsenić za N1.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA