Najnovije

PROTEST U ZUBINOM POTOKU: Srbi sa ikonama negoduju zbog skrnavljenja i otimanja crkve

Eparhija raško-prizrenska ranije je navela da "uništavanje ikona i vidljiva oštećenja od metaka na ovom sveštenom prostoru, otkrivena na praznik Rođenja Presvete Bogorodice, predstavljaju duboko uznemirujući čin".

Više stotina građana okupilo se danas ispred policijske stanice u Zubinom Potoku kako bi iskazali protest zbog skrnavljenja srpskih pravoslavnih svetinja.

Okupljeni nose ikone svojih krsnih slava, a nakon molitve koju su održali ispred stanice, uputili se u protesnu šetnju ka crkvi Svete Trojice gde će upaliti sveće.

Protest je organizovala neimenovana grupa građana, a u saopštenju koje je bilo dostavljeno lokalnim medijima navedeno je da je razlog protesta "inicident u ataru kolašinskog sela Češanoviće kada je došlo do skrnavljenja crkvišta od strane nepoznatih osoba, ali i pokušaja uzurpiranja i prisvajanja crkve Svete Ane u Perkovcu, kao i crkve u selu Vinarce".

Podsetimo, nedavno se saopštenjem oglasila Eparhija raško-prizrenska, koja je izrazila duboku zabrinutost i žaljenje povodom nedavnog skrnavljenja istorijskog crkvišta u Međugori, u oblasti Ibarskog Kolašina na Kosmetu, koje su prijavili meštani.

Eparhija je tada u saopštenju navela da "uništavanje ikona i vidljiva oštećenja od metaka na ovom sveštenom prostoru, otkrivena na praznik Rođenja Presvete Bogorodice, predstavljaju duboko uznemirujući čin koji dodatno produbljuje bol i neizvesnost koju oseća naš narod na Kosovu i Metohiji, posebno u poslednje vreme".

PREKO 70% UKRAJINSKIH VOJNIKA KOJI SU TEK MOBILISANI: Drugi ili treći dan poginu na frontu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA