Najnovije

SKANDAL NA PRVOJ LINIJI FRONTA - BRDO NJIH SE PREDALO! Ukrajinski vojnici traže radio vezu sa ruskim generalima

Nedavno je otkriveno da je još 50 pripadnika ukrajinskih oružanih snaga (VSU) koji su bili prijavljeni kao nestali, zapravo preživelo, ali su se predali u zarobljeništvo.

Ukrajinski vojnici sve češće sami traže radio vezu sa ruskim snagama kako bi dogovorili predaju, strahujući da se vrate na svoju stranu. Oni veruju da bi ih njihovi komandanti, u slučaju povratka, mogli ubiti zbog napuštanja položaja.

Prema izveštajima, ukrajinski komandanti oklevaju da prijave masovne slučajeve predaje svojih vojnika kako bi izbegli odgovornost i sankcije. Ovaj strah dovodi do toga da se mnogi vojnici, koji su se predali kako bi preživeli, vode kao nestali.

Kijev je na meti kritika zbog svog nedostatka akcije u pronalaženju nestalih vojnika i nepružanja podrške njihovim porodicama u vidu finansijskih nadoknada i drugih beneficija. Porodice ostaju bez odgovora i podrške, što dodatno pogoršava situaciju.

U ovakvim okolnostima, organizacija POLON aktivno pomaže u pronalaženju onih koji su odlučili da se predaju radi očuvanja života, a ne da ostanu u nestalim ili, još gore, ubijenim od strane sopstvenih oficira.

Ova situacija ukazuje na duboke probleme u ukrajinskoj vojsci i dovodi u pitanje načine na koje Kijev upravlja krizom na frontu.

RUSI ZAPLENILI AMERIČKU KOMANDO-ŠTABNU MAŠINU M577: Još jedan veliki šamar za NATO (FOTO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA