Najnovije

UPOZORENJE AMERIČKIH OBAVEŠTAJACA: Ne dozvolite Kijevu da gađa ciljeve u dubini ruske teritorije

Američki obaveštajci upozorili su vlasti zapadnih zemalja da ne dozvole ukrajinskoj vojsci da gađaju ciljeve u dubini ruske teritorije stranim naoružanjem, saopštava „NJujork tajms“.

Obaveštajci smatraju da bi Rusija preduzela ozbiljne uzvratne mere prema SAD i njenim saveznicima ukoliko bi Zapad odobrio gađanje ruskih regiona.

Kao jedan od mogućih odgovora Moskva obaveštajci tvrde da bi to moglo da bude aktivizacija diverzija u Evropi, kao u napadi na zapadne vojne baze.

Prethodno je portparol Bele kuće Kaarin Žan-Pjer izjavila da administracija SAD ne planira da promeni pristup korišćenja zapadnog oružja dalekog dometa.

Ta izjava usledila je nakon susreta američkog i ukrajinskog predsednika DŽozefa Bajdena i Vladimira Zelenskog.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je na sednici Saveta bezbednosti o nuklearnom obuzdavanju predložio da se unese niz pojašnjenja po pitanju uslova primene nuklearnog oružja.

Putin je istakao da Rusija zadržava pravo da upotrebi nuklearno oružje prilikom agresije na nju, između ostalog i ako neprijatelj bude koristio konvencionalno oružje - ako to bude predstavljalo pretnju vitalnim interesima države.

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA