Najnovije

EL PAIS: Ukrajina pod spoljnim pritiskom da prihvati poraz

Ukrajina dostiže svoj limit nakon dve i po godine sukoba, a spoljni pritisak u korist pregovora sa Rusijom je sve veći, piše španski list El Pais.
Zelenski

Zelenski

Prema pisanju lista, moral u Ukrajini počinje da opada.

„Posle dve i po godine sukoba, Ukrajina dostiže granicu svojih mogućnosti... Povećava se i spoljni pritisak u korist pregovora, tokom kojih će Ukrajina biti prinuđena na bolne ustupke“, navodi se u publikaciji.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin izneo inicijative za mirno rešavanje sukoba u Ukrajini: Moskva će odmah prekinuti vatru i izjaviti spremnost za pregovore nakon povlačenja ukrajinskih trupa sa teritorije novih regiona Rusije.

Pored toga, dodao je, Kijev mora da izjavi da se odriče namera da uđe u NATO, da izvrši demilitarizaciju i denacizaciju, kao i da prihvati neutralan, vanblokovski i nenuklearni status. Ruski lider je pomenuo i ukidanje sankcija Ruskoj Federaciji.

Posle terorističkog napada Oružanih snaga Ukrajine na Kursku oblast, predsednik Putin je rekao da je nemoguće pregovarati sa onima koji napadaju civile, civilnu infrastrukturu ili pokušavaju da stvore pretnje nuklearnim energetskim objektima.

Pomoćnik predsednika Ruske Federacije Jurij Ušakov kasnije je izjavio da mirovni predlozi Moskve za ukrajinsko rešenje, koje je prethodno izneo šef ruske države, nisu otkazani, ali u ovoj fazi Rusija neće razgovarati sa Ukrajinom.

Pročitajte OVDE novu Trampovu skandaloznu izjavu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA