Najnovije

KREĆE TOTALNI OBRAČUN? Marin Le Pen optužena za finansijsku prevaru, preti joj deset godina zatvora

Marin Le Pen, liderka francuske krajnje desničarske stranke Nacionalno okupljanje, suočava se sa ozbiljnim optužbama za finansijsku prevaru koje bi mogle da je koštaju do 10 godina zatvora. Francuske vlasti optužuju Le Pen za zloupotrebu sredstava Evropskog parlamenta tokom perioda kada je bila poslanica u toj instituciji.

Optužnica navodi da je Marin Le Pen, zajedno sa nekoliko članova svoje stranke, koristila evropska sredstva za plaćanje aktivnosti koje nisu bile povezane sa njenim radom u Evropskom parlamentu. Ovaj skandal uključuje navodnu zloupotrebu milionskih iznosa, što je podstaklo ozbiljnu istragu francuskih i evropskih vlasti.

Marin Le Pen je odbacila optužbe, tvrdeći da se radi o politički motivisanom procesu usmerenom na njenu diskreditaciju pred sledeće izbore. Iako je pod istragom već nekoliko godina, optužnice tek sada dobijaju svoj epilog pred sudom.

Ako bude osuđena, Le Pen bi mogla da se suoči sa zatvorskom kaznom do 10 godina, što bi značajno uticalo na njenu političku karijeru i budućnost stranke Nacionalno okupljanje. Ovaj slučaj će imati dalekosežne posledice na francusku političku scenu, posebno u kontekstu predstojećih izbora.

RAZVALJIVANJE U KURSKOJ OBLASTI: Ukrajinci na stanici "čekali" prevoz, ali umesto autobusa stigao je dron (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA