Najnovije

RUSI IH UBACILI U KOTAO! Kao miševi u zamci, ukrajinski vojnici u pravom paklu (MAPA)

Podjedinice grupacije „Centr“ ruske vojske nastavljaju svoje napredovanje na dva najintenzivnija sektora fronta – pod Selidovom i Cukurinom, kako navodi analitički resurs Deep State, koji sarađuje sa ukrajinskom obaveštajnom službom.

Prema rečima ukrajinskih vojnih zvaničnika, ruske snage su se već utvrdile u južnom delu Cukurina, koji je sada jedan od epicentara borbi na Pokrovskom pravcu. Ukrajinski oficir sa pozivnim znakom „Aleks“ istakao je da je Cukurino od ključnog značaja za odbranu Selidova. Ako ruske snage zauzmu naselje, moći će da prošire svoj prodor južno od Selidova, što bi značajno otežalo odbranu grada.

Ukrajinski vojnik sa pozivnim znakom „Mučnoй“ naglasio je da se u Cukurinu nalaze ključne visinske pozicije, čiji bi gubitak primorao ukrajinske snage da se povuku na nepripremljene i taktički nepovoljne položaje.

Deep State je takođe priznao gubitak sela Marinovka i široke trake teritorije jugozapadno od Novogrodovke, što otvara put ruskim snagama za predstojeći juriš na Selidovo sa severoistoka.

SLUTI NA LOŠE: Pentagon podigao borbenu gotovost zbog pretnje od Irana

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA