Najnovije

SLUTI NA LOŠE: Pentagon podigao borbenu gotovost zbog pretnje od Irana

Pentagon je povećao borbenu gotovost svojih snaga usled potencijalne pretnje od strane Irana, izjavio je portparol američkog Ministarstva odbrane, Pat Rajder. U saopštenju je navedeno da je ministar odbrane, Lojd Ostin, tokom vikenda primao izveštaje i davao smernice svom timu o najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

Ostin i zvaničnici Ministarstva odbrane SAD usredsređeni su na zaštitu američkih građana i vojnih snaga u regionu, kao i na odbranu Izraela, dok nastoje da smanje tenzije kroz odvraćanje i diplomatiju. Ostin je naglasio da su SAD rešene da spreče Iran i njegove saveznike da iskoriste trenutnu situaciju ili prošire sukob, i upozorio da će SAD preduzeti sve neophodne mere ako Iran ili njegovi partneri napadnu američko osoblje ili interese u regionu.

Nosac aviona “Abraham Linkoln” je već ostao u operacijskoj zoni, dok će “USS Wasp Amphibious Ready Group/Marine Expeditionary Unit” nastaviti svoje delovanje u istočnom Mediteranu. Pored toga, pojačano je prisustvo borbenih aviona, uključujući F-22, F-15E, F-16 i A-10, dok će se u narednim danima dodatno ojačati vazdušna podrška.

Situacija u regionu ostaje napeta, a SAD aktivno rade na zaštiti svojih interesa i saveznika.

NOVI ŠOK - SVE IH ISTREBIŠE! Ubijen još jedan lider Hezbolaha

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA