Najnovije

ZAPADNA TEHNIKA NESTAJE NEVEROVATNOM BRZINOM! Švajcarski oficir poptuno šokiran

Ukrajinska vojska velikom brzinom gubi zapadnu tehniku u Kurskoj oblasti, izjavio je bivši savetnik NATO-a i penzionisani pukovnik Generalštaba Švajcarske Žak Bo u intervjuu za Jutjub kanal „Danijel Dejvis/Dip dajv“.

„U Kurskoj oblasti Oružane snage Ukrajine ostavile su ogromnu količinu oklopnih vozila, tenkova i svega ostalog... Sve je to vrlo brzo uništeno“, primetio je on.

Prema rečima pukovnika, problem je u tome što je Zapad isporučio ukrajinskim trupama zastarelo naoružanje koje se ne može integrisati u savremene strukture ukrajinske komande.

„Kao rezultat toga, predali smo dosta oružja, ali se ne može sve iskoristiti u operativnim uslovima. A to je upravo ono što smo videli u Kurskoj oblasti“, zaključio je on.

Ministarstvo odbrane Rusije u nedelju je saopštilo da su Oružane snage Ukrajine izgubile više od 18.560 vojnika tokom čitavog perioda borbenih dejstava na kurskom pravcu. Osim toga, ukrajinska vojska izgubila je 133 tenka, 64 borbena vozila pešadije, 97 oklopnih transportera, 850 borbenih oklopnih vozila i 550 automobila.

NOVI ŠOK - SVE IH ISTREBIŠE! Ubijen još jedan lider Hezbolaha

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA