Najnovije

HAOS U SVRLJIGU: Zbog partijskog zapošljavanja žele da rasformiraju dva odeljenja škole, roditelji protestvuju

Pred sam početak školske 2024/25 godine u OŠ "Dobrila Stambolić" u Svrljigu rukovodstvo škole donelo je odluku da rasformira dva odeljenja trećeg razreda, tako što će iz njih uzeti po deset učenika, te od njih napraviti novo odeljenje, kako bi bila upošljena učiteljica, kadar vladajuće stranke koja Svrljigom gospodari 20 godina. Tim povodom juče u nedelju 01. septembra 2024.godine okupili su se u gradskom parku nezadovoljni roditelji, jer ne žele da im deca menjaju učitelja na koga su navikla.

Nezadovoljni roditelji istakli su da ne spore zakonsko pravo škole da formira novo odeljenje, ali sporan je način na koji je to učinjeno, jer pre donošenja odluke roditelje niko o tome nije obavestio, niti obavio konsultacije sa njima.

Iako je roditeljima i svima u Svrljigu jasno ko vuče konce u ovoj besmislenoj igri, oni ne žele da njihova deca budu deo te igre i navode da svojoj deci neće dozvoliti da idu u školu sve dok ne dobiju uverenje da će biti sve kao što je i do sada bilo. Oni su to saopštili i direktoru i sekretaru škole.

Ukoliko rukovodstvo škole ostane pri tome da formira novo odeljenje roditelji najavljuju da će svoju decu ispisati iz OŠ "Dobrila Stambolić" u Svrljigu i upisati ih u škole u Nišu ili Knjaževcu.

“Važno je napomenuti da učiteljica zbog koje je ovo sve i nastalo, već ima posao u školi u jednom svrljiškim selu. Dakle jasno se može naslutiti da ovde niko ne misli na interese dece, na njihovo emotivno stanje, već se isključivo u prvi plan stavljaju partijski interesi i interesi partijskih poslušnika”, kaže jedan od roditelja.

PAKAO U KIJEVU: Sirski u panici, nešto se krupno sprema na frontu

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA