Najnovije

MAĐARSKI ŠAMAR EVROPSKOJ UNIJI! Neće da učestvuju u udarcima na Ruse

Mađarska, koja predsedava Savetom Evropske unije, skinula je sa dnevnog reda sastanka stalnih predstavnika zemalja zajednice pitanje korišćenja prihoda od zamrznutih ruskih sredstava za servisiranje i otplatu kredita za pomoć Kijevu, sledi iz dokumenta objavljenog uoči sastanka.

Sastanak stalnih predstavnika EU biće održan u sredu.

„Sa dnevnog reda sastanka uklonjena je sledeća tačka: Ekonomska i finansijska pitanja – korišćenje vanrednih sredstava od imobilisanih sredstava Rusije za servisiranje i otplatu kredita. Prezentacija Evropske komisije, razmena mišljenja“, navodi se u dokumentu.
Istovremeno je planirana rasprava o predstojećem samitu EU i zemalja Persijskog zaliva u oktobru, izveštaju o konkurentnosti EU i borbi protiv seksualnog zlostavljanja dece.

Mađarska predsedava Savetom EU od juna do kraja 2024. godine u skladu sa principom rotacije. Budimpeštu u institucijama EU kritikuju zbog nezavisne pozicije o Ukrajini i odnosima sa Rusijom. Evropska komisija, kao i neke zemlje unije, bojkotuju neformalne sastanke ministara zemalja unije koje održava Mađarska u okviru svog predsedavanja. Istovremeno, Mađarska, kao predsedavajuća, odobrava dnevni red sastanaka, uključujući sastanke stalnih predstavnika.

UKRAJINCI SE PET PUTA ZALETELI NA RUSKI ZID: Kurska oblast postaje mašina za mlevenje

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA