Najnovije

Nadal pokušava da ospori Novakovo zlato na sve načine

Ne može Rafael Nadal da "svari" to što je Novak Đoković osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i već neko vreme subliminarnim porukama to i pokazuje svetu.

Đoković je u finalu u Parizu, u Nadalovoj kući, pobedio Karlosa Alkaraza i tako je postao olimpijski šampion prvi put u karijeri.

Nadal je sada na televizijskom gostovanju pomenuo kako smatra da svi koji igraju na Olimpijskim igrama moraju da budu u Olimpijskom selu.

To nije bio slučaj sa Novakom ove godine i jasno je šta Nadal želi da poruči ovom izjavom.

“Život u Olimpijskom selu je u potpunosti drugačiji u odnosu na ono na šta smo navikli. Odmor i mir je nešto bitno i mislim da je taj nivo gori nego bilo koji turnir na kom igramo. Ali, ja ovo kažem iz srca – ako igraš na Olimpijskim igrama onda moraš da budeš u Olimpijskom selu. Ako to ne uradiš, onda su Olimpijske igre iste kao bilo koji drugi turnir, a to je takmičenje koje je jednom u četiri godine. Ako ti je jednom u četiri godine malo nelagodno… Ponavljam, ako želiš da uživaš u tome, onda moraš da budeš u Olimpijskom selu„, rekao je Nadal. 

Iako Đoković nije boravio u Selu, često je dolazio u posetu i radovao se zajedno sa srpskim sportistima.

„Jedan od razloga je jer sam hteo da imam više privatnosti i mira, usresređenost na svoju rutinu i pripreme za turnir koji je najveći prioritet. Iskustvo učestvovanja na Olimpijskim igrama, a najlepši deo je selo… Uzbuđenje tamo raste jer osetiš energiju, draž i značaj Igara. Preko 10.000 najboljih sportista na svetu, u menzi si kraj njih i kroz socijalni momenat razmeniš iskustva, doživljaje i pristup. Naučiš neke stvari. Posetiću Olimpijsko selo, ali neću boraviti. U Tokiju sam bio nekoliko noći, ali sam odsedao drugde, osećam da je tako bolje za mene i moje pripreme„, rekao je Đoković ovog leta.

Ukrajinski vojni ekspert poziva: Treba hitno napustiti Kursk

Izvor: Nova

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA