Najnovije

Nemci pokazali Šolcu vrata

Poraz Socijaldemokratske partije Nemačke kancelara Olafa Šolca na izborima u saveznim državama Tiringija i Saksonija pokazao je da je Šolcova Vlada nepopularna, te da nemački građani ne žele da izgube svoju državu, izjavio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

„Nemci su rekli Šolcu 'odlazi'. Na izborima u Tiringiji i Saksoniji njegova partija je pretrpela veliki poraz, zauzevši 5. i 4. mesto, jedva prešavši cenzus od pet odsto. S obzirom na rezultate glasanja u Saksoniji i Tiringiji, teško je zamisliti da on i njegova Vlada mogu da rukovode Nemačkom još godinu dana. Rezultati izbora su pokazali: nemački građani ne žele da izgube svoju državu“, ocenio je Volodin.

Kako je dodao, „slobodne demokrate nigde neće imati poslanička mesta, a slične tendencije se beleže i u drugim regionima Nemačke – Vlada Šolca je nepopularna“.
„Svima je postalo očigledno da njemu nije prioritet razvoj Nemačke i rešavanje problema njenih građana“, konstatovao je predsednik Dume.

Takođe je napomenuo da je nemačka ekonomija u krizi, preduzeća se sele u SAD, a gubitak jeftinih ruskih energenata doveo je do toga da nemačka industrija gubi konkurentnost.

„Šolc je uvukao svoju zemlju u rat u Ukrajini. Danas je Nemačka glavni snabdevač oružja kijevskog nacističkog režima i njegov sponzor. Sve se to dešava u svetlu ekonomske stagnacije i neefikasne migracione politike“, zaključio je Volodin.

Podsećamo, na pokrajinskim izborima u Tiringiji i Saksoniji stranke Alternativa za Nemačku (AfD) i Savez Sare Vagenkneht (BSV) su ostvarile do sada najveće izborne uspehe. U Tiringiji, AfD je postala najjača politička snaga, osvojivši 32,8 odsto glasova, a BSV je treća sa 15,8 glasova. Druga po jačini stranka su demohrišćani (23,6), dok su socijaldemokrate kancelara Olafa Šolca osvojili tek 6,1 odsto glasova.

U Saksoniji, AfD je druga po jačini sa 30,6 odsto osvojenih glasova (prvi su demohrišćani sa 31,9 odsto), dok je BSC takođe treća sa 11,8 odsto glasova.

RAMPA I TO ŽESTOKA! Ukrajinci se ne zaleću više, sprema se bežanija iz Kurske oblasti

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA