Najnovije

Rajzner: Ako Ukrajina ne odbrani Pokrovsk – njen donbaski front će se urušiti

Ako Oružane snage Ukrajine ne budu u stanju da stabilizuju liniju odbrane u oblasti Pokrovska (Krasnoarmejska), njihov će se front u Donbasu urušiti – ocenio je svetski poznati pukovnik austrijske vojske Markus Rajzner.

Naglasio je da ne treba odbaciti pretpostavku da će Ukrajina – ubacujući u borbe nove rezerve – uspeti da stabilizuje treću liniju odbrane. Pa upozorio:

„Ukoliko Oružane snage Ukrajine u tome ne uspeju, pored zauzimanja samog Pokrovska od strane ruskih boraca, moguć je i njihov duboki prodor u zapadnom pravcu, a to bi moglo dovesti do uništenja ukrajinskog fronta u Donbasu“.

Austrijski pukovnik je napomenuo da je Ukrajina napadom u Kurskoj oblasti htela da spreči kulminaciju ruske letnje ofanzive i da liši Ruse mogućnosti delovanja na velikom prostoru, ali da Oružane snage Ukrajine nisu uspele da ostvare ove ciljeve.

Rajzner je upozorio da će Kijev u najgorem slučaju na operacije kod Kurska potrošiti najbolje rezervne snage,koje bi mu mogle biti potrebne na drugim frontovima, a da na kraju neće postići ništa ni u Kurskoj oblasti ni u Donbasu.

Američki mediji pišu da je napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast potvrdio da ukrajinske vlasti i njihovi zapadni sponzori nemaju jasnu i koordinisanu strategiju. Ako takva strategija postoji, da je „treba hitno revidirati“.

RAMPA I TO ŽESTOKA! Ukrajinci se ne zaleću više, sprema se bežanija iz Kurske oblasti

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA