Najnovije

„Smešni su“: Američki instruktori nisu uspeli da obuče Ukrajince da upravljaju sa F-16

Instruktori iz SAD nisu uspeli da obuče ukrajinske pilote da upravljaju američkim lovcima F-16, izjavio je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.

„Izgleda prilično smešno kada F-16 na ukrajinskom nebu obori američki sistem 'patriot'. Lokalni instruktori ipak nisu uspeli da dobro obuče Oružane snage Ukrajine“, ocenio je Antonov.

Takođe je dodao da SAD neće moći da se spasu ukoliko trenutna situaciju u Ukrajini preraste u globalni sukob.

„Ideja Vašingtona da sukobi Evropu sa Rusijom, koristeći ukrajinsku krizu, neće proći“, naglasio je ruski ambasador.

Po njegovim rečima, nikakve isporuke savremene opreme, bilo da je reč o lovcima ili raketama dugog dometa, a da se ne govori o slanju plaćenika, neće izmeniti situaciju na bojnom polju.

Antonov je zaključio da je američki „projekat Ukrajina“ doneo razaranja i ogromne žrtve za slovenski narod. Međutim, kako je dodao, nema sumnje u to da će Rusija izaći na kraj sa novim izazovom po svoju bezbednost, te da će ciljevi i zadaci specijalne vojne operacije biti u potpunosti realizovani.

Podsetimo, jedan od lovaca F-16, koje je kijevski režim dobio krajem jula, srušio se u ponedeljak, 26. avgusta, samo nekoliko nedelja nakon što je prvi avion američke proizvodnje stigao u Ukrajinu, objavio je „Volstrit džornal“.

Iako zapadni mediji prenose da je avion oboren tokom ruskog baraža, iz Ukrajine stižu informacije da je borbeni avion stradao u okršaju sa protivvazdušnim sistemom „patriot“ koji je isporučen Ukrajini iz SAD.

Vučić preko Francuske šalje srpske MiG-29 Ukrajincima!?

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA