Najnovije

UKRAJINCI SE PET PUTA ZALETELI NA RUSKI ZID: Kurska oblast postaje mašina za mlevenje

Grupacija „Sever“, uz podršku avijacije i artiljerije, uspešno je odbila pet napada ukrajinskih snaga u pravcu naselja Borki, Marjevka, Kamiševka i Čerkasko Porečno. Pokušaji napada u pravcu Komarovke, Koreneva i Oljgovke takođe su osujećeni. Ukrajinske snage su pretrpele gubitke od oko 25 ljudi, a uništena su dva borbena vozila pešadije i tri automobila.

Aktivnim dejstvima ruske vojske, kao i udarima avijacije i artiljerije, naneti su značajni gubici ukrajinskim snagama u više naselja, uključujući Apanasovku, Borke, Višnevku, Viktorovku, Kosicu, Krasnooktobarsko, Knjaže Prvo, Kurilovku, LJubimovku, Martinovku, Mihajlovku, Malu Loknju, Novoivanovku, Orlovku, Plehovo i Snagost.

Nastavljeni su izviđački i potražni zadaci u šumskim područjima radi otkrivanja i eliminacije diverzantskih grupa koje pokušavaju da prodru u dubinu ruske teritorije.

U Sumskoj oblasti, ruska avijacija je izvršila udare na područja gde su se nalazile rezervne snage i tehnika ukrajinske vojske, uključujući naselja Belopolje, Vorožbu, Veliku Pisarevku, Gluhov, Miropolje, Novu Seč, Novoivanovku, Pavlovku, Pustogorod, Pogrebke, Stare Verke, Stukalovku, Sume, Hoten i Junakovku.

Ukrajinske snage su u proteklih 24 sata izgubile do 400 boraca i 12 borbenih vozila, kao i tri artiljerijska oruđa, jedan višecevni bacač raketa, jedan sistem protivvazdušne odbrane, jednu radio-elektronsku stanicu, 12 automobila i dve jedinice inženjerske tehnike.

RUSKI RAKETNI UDAR U POLTAVI: Ukrajinska vojska izgubila više od 600 ljudi

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA