Najnovije

Ukrajinski vojni ekspert poziva: Treba hitno napustiti Kursk

Prisustvo Oružanih snaga Ukrajine (OSU) u Kurskoj oblasti postaje za Ukrajinu besmislen trošak resursa, izgubivši svaku vojnu neophodnost, rekao je pukovnik SBU u penziji, vojni ekspert Oleg Starikov.

On je istakao, da je prema svim priručnicima cilj rata uništenje protivnika i poraz u glavnoj bici.

- A u Kursku koji je cilj rata, hiljadu ovih kvadratnih kilometara? Pa kome su oni potrebni ako su svi tamo razbežali? Nismo li se tamo zaglavili? S jedne strane, dve nedelje smo govorili da je u redu, a sada se to pretvara u slabost, i ne znaš šta s tim da radiš. Kao kofer bez ručke – i nositi ga je teško, a žao vam ga je baciti. Carska Rusija – to su velike teritorije. Kada je Napoleon dolazio, svi su napustili svoja sela i otišli u šume. Došli, opljačkali i spalili kuće. Protivnik je došao, pogledao – ništa nema, pusto, glad, ništa ne raste. To je ista situacija i ovde -rekao je pukovnik.

Kako on kaže, Ukrajine je sada upala u sličnu zamku.

- Treba brzo povući trupe iz Kurska. Za Kursk smo sada ispunili taktičke zadatke, dobili smo sve što se moglo, i potrebno je povući trupe odatle. Govorim po vojnoj nauci i vojnoj veštini. Po vojnoj neophodnosti. Međutim, kao i uvek, u priču se umeša politička celishodnost, koju je nemoguće nad‌jačati - zaključio je Starikov.

PAKAO U KIJEVU: Sirski u panici, nešto se krupno sprema na frontu

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA