Najnovije

Vučić preko Francuske šalje srpske MiG-29 Ukrajincima!?

Sporazum Francuske i Srbije o nabavci 12 novih višenamenskih borbenih aviona Rafala za 2.7 milijardi evra sadrži klauzulu o transferu srpskih lovaca MiG-29 Francuskoj, nakon čega će oni biti poslati u Ukrajinu, tvrdi bivša zamenica predsednika Dume, donjeg doma ruskog parlamenta.

 „Lovci će biti predanti Francuzima u decembru. Očigledno je da će ti avioni potom ići u Ukrajinu. Navodno je Moskva već obaveštena o ovoj tački dogovora“, napisala je na Telegramu Elena Vladimirovna Panina, a prenosi Index.hr.

„Malo je verojatno da Srbija ima dozvolu ruskih vlasti za ovo“, dodala je ona.

Prema javno dostupnim podacima, Srbija ima 14 lovaca MiG-29 u aktivnoj službi, a Panina tvrdi kako se sprema transfer 36 aviona. Nije poznato koliko neaktivnih aviona MiG-29 Srbija ima u skladištima. „Malo je verojatno da Beograd ima dozvolu ruskih vlasti za ovu akciju“, podvukla je Panina.

„Sertifikat krajnjeg korisnika u transakcijama oružja trebao bi biti permisivan, a ne temeljen na obaveštenju. Međutim, praksa pokazuje da nema smisla oslanjati se na pravne norme u trgovini oružjem u Rusiji. Ako Zapadu to treba, odmah će biti pregažene“, nastavila je.

„Ovo nije prvi put da je Kijevu isporučeno srpsko oružje. Ukrajina je preko posrednika dobila municiju od Srbije u vrednosti od 800 miliona evra. Postavlja se pitanje kome od ‘braće’ Rusija može prodati svoje oružje bez rizika da će kasnije pucati na nas“, rekla je ruska političarka.

PAKAO U KIJEVU: Sirski u panici, nešto se krupno sprema na frontu

Izvor: NSPM/Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA