Najnovije

LEŠEVI NA SVE STRANE! Rusija pokrenula stravičan proboj i gazi sve (MAPA)

Ukrajinske snage suočavaju se sa izuzetno teškom situacijom u okolini Ugljedara, gde su ruske snage pokrenule intenzivne napade iz više pravaca. Prema izjavama vojnika sa terena, borbe su u toku na jugu i zapadu grada, dok ruske trupe napadaju iz pravaca Vodojanog, Prečistovke i Pavlovke.

Stanislav Bunjatov, pripadnik poznate ukrajinske formacije „Ajdar“, pozivajući se na informacije vojnika iz 72. brigade Oružanih snaga Ukrajine, opisuje situaciju kao „izuzetno tešku“. Prema njegovim rečima, pešački putevi su pod neprekidnim dejstvom minobacačke i artiljerijske vatre, a broj neprijateljskih dronova, uključujući FPV i izviđačke dronove sa eksplozivima, značajno otežava kretanje i snabdevanje trupa.
Takođe, mnogi teže ranjeni vojnici ostaju na bojištu, dok su brojna tela poginulih rasuta po putevima.

- Prolaznost pešadijskih jedinica kroz područje je veoma niska – od deset vojnika koji pokušaju da prođu, samo četvorica do šestorica uspevaju da stignu do cilja - kaže Bunjatov.

Vojnici na terenu takođe navode da je evakuacija ranjenih gotovo nemoguća zbog intenzivnih napada. Vozila pešadijske borbene tehnike (BMP) ne uspevaju da stignu do Ugljedara, jer su odmah na meti neprijateljske artiljerije.

- Evakuacija ne funkcioniše, a komandanti stalno obećavaju rotaciju, ali ona se odlaže iz dana u dan zbog promena na frontu. Preživeli se bore sa nedostatkom zaliha hrane, municije i goriva. Sve što možemo da uradimo jeste da postepeno napuštamo pozicije i pokušamo da se probijemo, bar oni koji još uvek mogu da se kreću - dodaje Bunjatov.

Izvori sa bojišta potvrđuju da su uslovi izuzetno teški, a stanje ukrajinskih snaga u Ugljedaru postaje sve kritičnije.

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA